על פי דו"ח שוויון מגדרי שפורסם על ידי ה-OECD, ישראל מדורגת מתחת לממוצע בייצוג נשים בעמדות מפתח וייצוג נשים בדירקטוריונים בישראל עומד על 18.1% לעומת ממוצע של 20% בקרב המדינות החברות בארגון.
המיעוט הנשי בדירקטוריונים בארץ בא לידי ביטוי גם בנתונים שפרסמה פירמת הייעוץ Deloitte בדו"ח אשר בחן את אחוז הנשים בדירקטוריון ואת אחוז הנשים המכהנות כיו"ר בדירקטוריון ב-64 מדינות ברחבי העולם.
מהדו"ח עולה שישראל ממוקמת במקום ה-11 מתוך 64 באחוז הנשים בדירקטוריונים ובנשים המכהנות כיו"ר דירקטוריון. נשים פועלות בדירקטוריונים בעיקר בתעשיית ההייטק ובמוסדות פיננסיים.
מהדו"ח עולה ש-80% מהרכבי הדירקטוריונים הם גברים, זאת על אף תיקון 16 בחוק החברות שלפיו, במינוי דירקטור יגוון הרכב דירקטוריון בהתחשב בגיוון המגדרי. "בהרכב דירקטוריון של חברה ממשלתית יינתן ביטוי הולם לייצוגם של בני שני המינים".
מסתבר שהתיקון בחוק יצר עלייה קטנה במספר הנשים המכהנות אך בהחלט לא מספקת. לדברי ערן שמואל האוזר, יו"ר רשות ניירות ערך בכנס "בדרך לשוויון סביב שולחן קבלת ההחלטות" שנערך בכנסת, מדובר בשיעור נמוך במיוחד לנוכח העובדה שלכ-71% מהנשים יש תואר שני אחד או יותר, זאת בהשוואה ל-56% מהגברים.
נכון לעכשיו, קיים מיעוט של נשים בדירקטוריון, אך ניתן לראות נכונות מצד הממסד הציבורי להעלות את הייצוג הנשי בשנים הבאות. בין הנשים המכהנות בחברות מובילות, בולטות גליה מאור דירקטורית בשטראוס ובטבע, אפרת פלד דירקטורית בבנק הפועלים, רו"ח איריס שטרק דירקטורית בבנק מסד, ד"ר קירה רדינסקי, דירקטורית ב- ebay ועוד.
על מנת להגביר את הסיכוי להשתלב בדירקטוריון חשוב להגיע מרקע מתאים כמו ניהול בכיר, רקע משפטי או פיננסי, לייצר רשת קשרים עם משפיענים בחברות גדולות וכדאי להציג מידע עדכני הנדרש לאיוש התפקיד שיסייע בתפקיד החשוב של ניהול עסקי בדירקטוריון.
קורס דירקטורים מקנה את המיומנויות והכלים החשובים להצלחה בתפקיד. זה הוא קורס ניהול המשלב בהיבטים פיננסיים, משפטיים וניהוליים. בין היתר, נלמדים נושאים חשובים על סדר היום של דירקטור כמו חובת אמונים וזהירות של נושאי משרה, אכיפת מנהלית והשלכותיה, קריאה וניתוח של דו"חות כספיים, תקינה חשבונאית כולל דיון בסוגיות אקטואליות במסגרת פאנל בהשתתפות בכירים במשק הישראלי, הדמיות של ישיבת דירקטוריון, ניהול סיכונים, גיבוש אסטרטגיה עסקית מנקודת הזווית של דירקטור ועוד.