האם נשים מתקבלות לתפקידים ניהוליים?

ההבדלים בהיררכיה הניהולית הם לא רק מספריים ומסקרים שונים בעולם נראה שמעבר למאבק של נשים להגיע לפסגה, אפילו כשהן מגיעות – הן לרוב ירוויחו פחות. 

פחות נשים ומשכורות נמוכות יותר

על פי סקר שנערך על ידי קבוצת ניו סטריט ייעוץ הבריטית שבחן את השכר הממוצע של דירקטורים בבריטניה, מנכ"ליות FTSE 100 (מדד הדגל של הבורסה לניירות ערך בלונדון, העוקב אחר 100 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר הנסחרות בה) מתוגמלות בדרך כלל ב-1.5 מיליון ליש"ט בממוצע בשנה בעוד שעמיתיהם הגברים מרוויחים 2.5 מיליון ליש"ט בממוצע בשנה. הפער עלה בסקר זה גם כאשר נבחן שכר הדירקטורים הממוצע הכולל בחברות FTSE.
מהדו"ח של החברה לשנת 2021 עולה שייצוג הנשים בדירקטורים תאגידיים ממשיך לעלות, אך מספר הנשים המובילות בדירקטוריונים עדיין נותר נמוך בעולם.
דו"ח שפרסמה חברת דלויט מציג שנשים מחזיקות כיום כ-12% מהמושבים בדירקטוריונים בעולם כאשר מדינות אירופה מובילות את הגיוון המגדרי בחדרי הישיבות בהובלת נורווגיה, צרפת, שוודיה ואיטליה – המדינות עם האחוז הגבוה ביותר של נשים המכהנות בדירקטוריונים.
המטרה: לקדם איזון מגדרי בדירקטוריונים בישראל
בארץ ניתן לראות נוכחות נשית מעטה יחסית (על פי הכתבה בגלובס) בדירקטוריון. בין הדירקטוריות הבולטות אפשר לציין את גליה מאור דירקטורית ברציו, לינדה בן שושן דירקטורית באמ.די.ג'י ויעל
אנדורן דירקטורית חיצונית בטקטונה. ניתן לראות שהנושא עולה לסדר היום במיוחד לאור מיזם בנוף המקומי שפועל להגברת הנציגות הנשית בדירקטוריון – "דירקטוריות מובילות שינוי" – קבוצה התנדבותית וא-פוליטית של דירקטוריות ונושאות משרה בחברות ציבוריות וממשלתיות כשחזונה הוא איזון מגדרי בדרגי הניהול הבכיר ומטרתה היא לקדם חקיקה ולהגדיל את שיעור הנשים המכהנות כיום כדירקטורית.

מה הצעד הראשון בדרך לדירקטוריון?

תפקיד הדירקטור הוא תפקיד נחשק ומשמעותי כאשר הדירקטוריון אחראי על התוויית הדרך ומדיניות החברה. דירקטורים, ביות היתר, מעורבים במינוי בכירים, מאשרים את צוות ההנהלה הבכיר של החברה, מתווים תהליכי עבודה, פרוטוקולים ואסטרטגיה עסקית ממבט עליון.
חלק בלתי נפרד מתפקידם קשור באחריות הפיננסית על הצלחת החברה: ניתוח דוחות כספיים, קריאת מאזן, הנפקות. בשנים האחרונות לאור מקרים שונים בעלי פרופיל תקשורתי גבוה, עלתה לכותרות האחריות המשפטית שיש לחברי דירקטוריון – אחריות משפטית ופלילית ועליהם לנקוט זהירות בכל פעולה אותה הם מאשרים ולהימנע מרשלנות בביצוע תפקידם. כך שאם בעבר ההתייחסות לדירקטורים היתה כאל חותמת גומי, הרי שכיום הפרספקטיבה השתנתה וברור כמה חשוב שהדירקטוריון ייבחר בקפידה וגם יהיה מגוון ויכיל דעות ונקודות מבט שונות.
קורס דירקטורים מהווה את הדרך להסכמה ולהקניית הכלים להתמודדויות המורכבות הכרוכות בעבודתם של דירקטורים.
אומנם ישנם מאבקים רבים ונדרשים שינויים רבים גם בנושא החקיקה, אבל קורס דירקטורים הוא המקפצה הראשונה לעולם הניהול הבכיר. 

רוצה להתייעץ או לדבר איתנו?​

זה המקום להשאיר פרטים, מבטיחים לחזור אליך בהקדם