מתודות שונות בניהול פרויקטים

לפניכם הכרות קצרה עם שתי מתודולוגיות נפוצות בעידן המהיר והדינאמי:  

מהי מתודולוגיית Scrum?

Scrum היא מתודולוגיה לניהול פרויקטים הנפוצה בעיקר בניהול פרויקטים בתחום התוכנה ונחשבת למתודולוגיות ה- Agile הפופולארית ביותר בתחום זה, אך נפוצה גם בפרויקטים שקשורים לעולם ה-IT והשיווק.
המתודולוגית נחשבת לאפקטיבית במיוחד מבחינת ניהול זמן ושיפור הביצועים. גולת הכותרת של המתודולוגיה היא שהמעורבים בפרויקט יכולים להתאים את העבודה שלהם בהתבסס על התנאים הנוכחיים ולא על פי התנאים החזויים, כך שבכל רגע נתון אפשר להעריך משאבים ועלות, להתקדם על בסיס דיווח מדויק ולבצע התאמות במהירות רבה.
הצוותים בעצמם מחליטים כיצד לטפל בבעיה ולפתור אותה וכל אחד מחברי הצוות הוא חלק בלתי נפרד מהפתרון. המתודולוגיה הזו מאפשרת שיתוף פעולה יעילה בין הצוותים העובדים על פרויקטים מורכבים.
בפועל כל איטרציה מורכבת מספרינטים של שבועיים – ארבעה שבועות כשבכל ספרינט בונים את התכונות החשובות ביותר. הייחוד של גישה זו היא שבעוד מתודולוגיות אחרת מתמקדות בבניית מוצר שלם באיטרציה אחת, מתודולוגיה זו מתקדמת במספר איטרציות של מוצר על מנת לספק את הערך העסקי הגבוה ביותר בפרקי זמן קצרים.
על פי מתודולוגיה זו מתכננים ומגדירים יעדים קצרי טווח וכך מסייעים לצוות להתמקד ביעדים הנוכחיים, להגיב תוך כדי התהליך עצמו וכך למעשה להגדיל את התפוקה.
ב-Scrum מוגדרים מספר בעלי תפקידים המחולקים לשתי קבוצות: מחויבים ומעורבים: בעלי העניין המחויבים הם בעל המוצר, Scrum Master  שמוודא שתהליך ה-Scrum מתבצע כנדרש וצוות ה-Scrum המבוסס על אנשים בעלי מיומנויות רב-תחומיות המבצעים בפועל את העבודה.
בעלי עניין המעורבים אינם חלק מהתהליך אבל חשוב להתחשב בהם – אלה הם המשתמשים, בעלי עניין המאפשרים את קיום הפרויקט אך לא מעורבים בו ישירות ויועצים או מומחים למיניהם. 

מהי מתודולוגיית Kanban?

Kanban היא מתודולוגיה פופולארית נוספת אף היא מעולם ה- Agile, והיא שמה דגש על 3 עקרונות מרכזיים: זרימת עבודה, הגבלת כמות העבודה המתבצעת כדי שצוותים לא יתחייבו ליותר מדי עבודה בבת אחת ושיפור הזרימה.
ההבדל העיקרי בינה ובין Scrum הוא שבמקרה זה לא מוגדרים מראש תפקידים כמו בעל מוצר וכדומה ואפשר לבצע שינויים בכל עת, בעוד ב- Scrum לא ניתן לבצע שינויים באמצע הספרינט. היתרונות רבים: קיצור זמן, תגובה מהירה לשינויים בסדר עדיפויות, הפחתת דרישות בהגדרת הארגון.
סביבת העבודה כאן היא שקופה בכך שכולם יודעים מהי זרימת העבודה והיות והמבנה גמיש הוא מעניק כוח לצוות לבצע שינויים וגם לבצע חיזוי.
Kanban גם מגבילה את כמות העבודה במצב נתון ואילו Scrum מגבילה את משך הזמן המותר לביצוע כמות עבודה מסוימת. לעבודה על פרויקט על פי Kanban אין מסגרת זמן קבועה ואפשר בהחלט לסיים משימה ולהמשיך הלאה, אפילו אם היא הושלמה לפני מסגרת הזמן שנקבעה עבורה. 

רוצה להתייעץ או לדבר איתנו?​

זה המקום להשאיר פרטים, מבטיחים לחזור אליך בהקדם