הסכמי הנורמליזציה של ישראל עם מדינות העולם

נראה שאנחנו בפתחו של עידן חדש ואין ספק שנהירתם של הישראלים ליעדים באיחוד האמירויות היא סצנה שרבים לא דמיינו לעצמם והנה היא הפכה לחלק מהמציאות העכשווית.
ניתן לטוס ולטייל בדובאי, בחריין, אבו דאבי בעקבות הסכמי הנורמליזציה של ישראל עם איחוד האמירויות והסכמים נחתמו גם עם סודאן, מרוקו ובהוטן.
שיתוף הפעולה של ישראל עם מדינות אלה מאפשר לישראלים לבקר ביעדים הללו ולקדם שלום, יציבות ושגשוג. היחסים הידידותיים בעקבות חתימה על הסכמי הנורמליזציה הם תולדה של ניהול משא ומתן ארוך בין נציגי המדינות שהתבצע מתחת לרדאר ומאחורי דלתות סגורות עד ההכרזה הדרמטית.
ניהול המו"מ עסק בנושאים שונים כמו יחסי ישראל עם הפלסטינים, צעדים הנדרשים למניעת פעולות טרור ועוינות זו נגד זו משטחיהן וכולי.
כפי שדווח בכתבה ב-YNET, איחוד האמירויות וישראל יגבשו הסכמים במגוון תחומים כמו תעופה אזרחית, השקעות, מסחר, בריאות, מדע, טכנולוגיה, תרבות וספורט, אנרגיה, חקלאות, שיתופי פעולה משפטיים ועוד.

נרמול היחסים נקודת זינוק כלכלית

מלבד מערכת היחסים הדיפלומטית והדאגה לביטחון לאומי, הרי שנרמול היחסים בין ישראל (הסכמי אברהם) למדינות השונות, עתיד להשפיע פיתוח היחסים בנושאים של כלכלה וסחר, מיזמים שקשורים לחקלאות ומים.
בעקבות ההסכם עם מרוקו, למשל, פורסם בגלובס שגדי אריאלי, מנכ"ל מכון היצוא פרסם הודעה בה הסביר ש"ההסכם פותח שער לשיתופי פעולה בתחומים רבים ביניהם בתחום החקלאות, מים, תיירות, בטחון מולדת סייבר ורפואה מתקדמת".
ההזדמנויות העסקיות שנוצרו בעקבות הסכמי הנורמליזציה שעוד ידונו במסגרת קורס משא ומתן כבר באות לידי מימוש בשטח. בגלובס דיווחו שחברת השקעות ענקית באמירויות רכשה במרוקו שטחים חקלאיים נרחבים ומנהלת מגעים עם חברות אגריטק ישראליות לניהול ופיתוח השטחים הללו, תוך שימוש בטכנולוגיות השקיה וגידול ישראליות מתקדמות.
כפי שפורסם במאמר של INSS המכון הלאומי למחקרי ביטחון לאומי, נראה שישראל גם רואה הזדמנות בהסכם כמקור נוסף לנפט ושיתוף פעולה בתחום האנרגיה. " להסכמי אברהם יש גם יתרונות כלכליים משמעותיים. מטבע הדברים ההסכמים עם מדינות המפרץ מאפשרים להעלות על השולחן פעילויות כלכליות שנעשו עד כה עם ישראל באופן מוצנע או עקיף, ובעיקר לפתח ולהעצים את היחסים הכלכליים בתחומים רבים: סחר, תחבורה, תיירות, ביטחון, תקשורת, טכנולוגיה, אנרגיה, פיננסים, בריאות, והגנת הסביבה".
חברות ישראליות החלו לבחון פעילות עסקית באיחוד האמירויות, החל מחברות תעופה ישראליות שטסות ליעדים הללו ועד חברות כמו נטפים ואחרות שכבר היו חלק ממשלחות ישראליות לאמירויות. בוועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי, בכירים מהמשק הישראלי ובכירים מהמפרץ דנו בתחומים השונים בהם יש פוטנציאל עסקי בעקבות ההסכמים כמו תחומי הסייבר והפינטק (טכנולוגיה פיננסית).
כינון היחסים רק החל ואין ספק שיהיו להסכמים השפעה לטווח הארוך על יחסי המסחר והכלכלה וכיום מתקיימים מגעים ומתנהל מו"מ וגיבוש הסכמים שונים בעקבות הנורמליזציה בתחומי החקלאות, ההגירה ועוד, ואולי עוד יהיו מהלכים היסטוריים שיפתחו הזדמנויות עסקיות נוספות.
זה הזמן לקורס ניהול מו"מ בו נלמדות טכניקות לפיצוח מכשולים וסלילת הדרך לחתימה על הסכמים תוך שמירה על האינטרסים והשגת התוצאות האפקטיביות ביותר.

רוצה להתייעץ או לדבר איתנו?​

זה המקום להשאיר פרטים, מבטיחים לחזור אליך בהקדם