מדוע אלפי מסעדות היום מחוסרות עובדים?

כיצד החל"ת השפיע על ענף המסעדות?

ענף המסעדות הוא בין הענפים שנפגעו מאוד מהמשבר ומהמגיפה – המגבלות שמנעו מסועדים לפרקי זמן מסוימים לשבת בחלל המסעדה וסגירתם של מסעדות רבות בעקבות מחסור בתזרים מזומנים.
על פי משרד האוצר, בחודש אוגוסט 2020 ,היו כ-43,000 מובטלים בענף שירותי אירוח ואוכל, ושיעור האבטלה בענף היה כ-26% – הגבוה מכלל ענפי המשק. האבטלה בענף התרחשה גם כי היו מסעדות שנאלצו לסגור וגם כי עובדים רבים בענף בחרו לקחת דמי אבטלה על פני חזרה לעבודה.
על פי אתר כל זכות, ניתן להבדיל בין דמי אבטלה לעובדים מעל גיל 18 ומתחת לגיל 67 שהוצאו לחל"ת עד ליום 30.6.2021 ובין דמי אבטלה לעובדים שהוצאו לחל"ת החל מיום 01.07.2021: במקרה של אלה שהוצאו לחל"ת עד ל-30.6.21, הם הין עשויים להיות זכאים לדמי אבטלה גם אם לא ניצלו את יתרת ימי החופשה והזכאות לדמי אבטלה חלה גם אם העובד מועסק אצל מספר מעסיקים והוא הוצא לחל"ת למשך 14 יום לפחות ע"י חלק מהמעסיקים וממשיך לעבוד אצל שאר המעסיקים.
לגבי עובדים שהוצאו לחל"ת החל מה-01.07.2021, הם עשויים היו להיות זכאים לדמי אבטלה אם תקופת החל"ת היא 30 יום לפחות, והם השלימו את תקופה ההכשרה הנדרשת.
אם לעובד יש ימי חופשה צבורים שהוא לא ניצל אותם , דמי האבטלה ישולמו רק לאחר סיום התקופה שבעבורה זכאי העובד לימי חופשה, בין אם ימי החופשה שולמו לעובד ובין שלא.

ניהול משאבי אנוש במסעדות בתקופת הקורונה

רבים כאמור נצלו את ההטבה לדמי אבטלה ובחרו להמשיך את החל"ת ולכן, גם עם החזרה לפעילות במסגרת מגבלות התו הירוק בעלי המסעדות מצאו את עצמם במחסור משמעותי של כוח אדם – בעיקר מנהלי משמרות ומלצרים.
הסיבה לכך היא שככל הנראה העובדים בצעו תחשיב כלכלי וגילו שהם יכולים להרוויח כמעט את אותו סכום שהם הרוויחו בעבודה מבלי לחזור לעבוד וכל זה בעקבות קבלת דמי האבטלה שהובטחו להם.
על פי החוק מבחינת דיני עבודה, המעסיקים נדרשו לכבד את החלטת העובדים. יש מי שניסו למשוך עובדים ותיקים בחל"ת באמצעות הבטחה למענק או העלאה במשכורת ואפילו קידום ואחרים פנו לגיוס עובדים חדשים, שמוכנים להשתלב במסעדה תוך שהם לוקחים בחשבון את תקופת ההסתגלות וההכשרה הנדרשות.
מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עדיין יש מחסור רב בתחום. שיעור המשרות הפנויות בענפי האירוח והאוכל הגיע לערך גבוה וחריג ועל כל 100 מועסקים בענפים אלו, יש יותר מ-17 משרות שממתינות לאיוש.
לעובדים רבים בענף המסעדות השתלם החל"ת ובענף המסעדות בו התשלום נמוך יחסית והעבודה מאתגרת נראה גל התפטרויות משמעותי. בעלי מסעדות ומנהלים בענף יצטרכו לחשוב על אסטרטגיה חדשה על מנת למשוך את העובדים בחזרה לתחום ולשמר אותם לאורך זמן גם בתקופות של משבר.

רוצה להתייעץ או לדבר איתנו?​

זה המקום להשאיר פרטים, מבטיחים לחזור אליך בהקדם